10- daagse DETOX kuur

Dit is waarom ontgiften zo belangrijk is als je wilt afvallen

Iedereen weet dat als je wilt afvallen je meer moet gaan sporten en je je voedingspatroon moet aanpassen. Maar overgewicht komt niet alleen door te veel eten en te weinig bewegen. Een nieuwe oorzaak, eentje die sluipend het lichaam binnendringt, is vervuiling van het lichaam door gifstoffen. Kom je weer snel aan nadat je afgevallen bent, ben je vaak vermoeid, houd je vocht vast of heb je wel eens last van stemmingswisselingen en/of cellulitis? Dan zouden gifstoffen in je vetcellen wel eens de oorzaak kunnen zijn. Het is dan belangrijk om te ontgiften.

EEN SLUIPENDE DIKMAKER

Volgens recent onderzoek is vervuiling van het lichaam met gifstoffen een sluipende dikmaker. Gifstoffen bevinden zich overal om ons heen. Ze kunnen zich vastzetten in je vetcellen en zorgen daarmee voor extra vetopslag. Vooral via bepaalde voedingsmiddelen worden we extra blootgesteld aan gifstoffen, zoals:

–         Zware metalen en PCB’s
–         Luchtvervuiling
–         PAK’s (‘zwart’ vlees van de bbq)
–         Dioxines (in vette vissoorten)
–         Weekmakers (het drinken uit een bidon)
–         Pesticiden (bestrijdingsmiddelen)

HOE RAAK JE GIFSTOFFEN KWIJT?

Ontgiften, ofwel detoxen, is het reinigen van het lichaam van afvalstoffen. Minder dierlijke voedingsmiddelen, meer plantaardige producten, groene thee, zeewier, veel (groene) groente en periodiek vasten zorgen ervoor dat vetcellen zowel vet alsook een deel van de opgeslagen gifstoffen loslaten.

VERGEET NIET TE SPORTEN EN TE ZWETEN! 

Ga je ontgiften dan is het wel heel belangrijk om daarbij te sporten. Doe je dit niet, dan komen de gifstoffen wel vrij, maar blijven deze circuleren in je lichaam. Uiteindelijk worden de gifstoffen alsnog weer opgeslagen door je vetcellen. Je valt in het begin dus af, maar komt net zo snel weer aan. Door te sporten en te zweten zorg je ervoor dat je gifstoffen extra goed vervoerd worden en worden uitgezweet. De kans dat je op gewicht blijft is hierdoor groter.

ONDERSTEUN ONTGIFTEN MET EXTRA GROENTEN

Ondersteun het ontgiften door middel van extra (groene) groenten en zeewieren. Onderzoek toont aan dat groene groenten onze lichaamscellen beschermen tegen veroudering en bovendien helpen bij het afvoeren van gifstoffen in ons lichaam. Chlorella en spirulina, twee zeewieren, staan ook bekend om hun ontgiftende werking. Groene thee-extract verbetert de vetverbranding.

EET JIJ WEL VOLDOENDE GROENTE EN FRUIT?

Ook al weet je dat het zo belangrijk is, toch blijkt het moeilijk om dagelijks voldoende groenten en fruit binnen te krijgen. In dat geval kan Greens een ondersteuning zijn om meer groenten en fruit binnen te krijgen.

HET KAN OOK MAKKELIJK

Met Greens is het nu wel heel gemakkelijk om elke dag meer groenten en fruit binnen te krijgen. Het enige dat je hoeft te doen is één schepje Greens toe te voegen aan een glas water of je favoriete smoothie en je geniet van je drankje boordevol gezonde voedingsstoffen, zoals groenten, fruit, antioxidanten en polyfenolen. Intermittent Fasting, Film Slapen, Film