VOEDINGSANALYSE

Trainingsprogramma tot in detail op maat

Met voedingsdagboek meer inzicht

Fitness is onlosmakelijk verbonden aan een gezond eetpatroon. Met alleen oefeningen kom je lang niet altijd waar je zijn wilt. Een goede balans tussen inspanning en voeding brengt het optimale resultaat. Maar hoe weet je of je op de goede weg zit of juist minder verstandig bezig bent? Studio-VitaFit helpt hierbij met de voedingsanalyse. Deze komt als volgt tot stand. In 5 tot 9 dagen wordt een voedingsdagboek bijgehouden. Daaruit gaat blijken wat je eet en hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten je daarmee inneemt. We brengen eveneens de hoeveelheid vitaminen en mineralen in kaart. Binnen het VitaFit Totaal programma is het daarna makkelijker om goed advies te geven. Over voeding in het bijzonder en het behalen van doelstellingen in het algemeen.

Voedingsanalyse helpt de balans opmaken

Als je weet wat je eet, kan je ook de conclusie trekken of dit wel past bij je huidige lifestyle. Voor ons geldt ook de belangrijke vraag of er een klik is met jouw persoonlijke sportpatroon. Eet je op sportdagen anders dan op rustdagen? Eet en suppleer je op krachttrainingsdagen anders dan op dagen van duurtraining? Hoe zit het met de verhouding ten aanzien van vet verbranden of spiermassa kweken. Zelfs als je ziek bent is het belangrijk je eetpatroon te kennen.

Ieder mens is anders

Omdat ieder mens anders is, verzamelen we met VitaFit Totaal belangrijke gegevens om een zo’n optimaal mogelijk trainingsprogramma te maken. Voeding is een essentieel onderdeel. We kunnen ook een stap verder zetten en een analyse van DNA en bloed uitvoeren. Als je regelmatig hardloopt is het logisch dat het lichaam “op slot” is gegaan bij deze inspanning. Die is dan minder effectief geworden. Het uiteindelijke doel van al onze gezamenlijke inspanningen is maatwerk leveren. Een slimme aanpak opstellen zonder meteen heel je leven te moeten omgooien.  Ga niet sporten volgens een heersende trend maar zet je in op een manier die iets teweeg brengt. Daar vertellen we je graag meer over.